петък, 23 май 2014 г.

Световното по футбол в Русия 2018 ще излезе $17.5 млрд. долара

Световното първенство по футбол „Русия 2018“ ще струва на домакините $17.5 млрд. долара, изчислиха от Министерството на спорта на Руската Федерация.

От тях над 6 милиарда ще бъдат осигурени от федералния бюджет. Съобщение на Министерството на спорта показва, че са планирани 271,89 млн. рубли за 2014г, 736,73 млн. рубли през 2015 г. и 1.5 млрд. рубли за 2016 год. Средствата ще бъдат използвани за строителството на стадиони, нужната инфраструктура, тренировъчни терени, реконструкция на летищата, транспортните комуникации, обектите за връзка, за построяването на жилища за спортистите и делегациите, а също и за сигурност.

„Има над 300 други инфраструктурни обекти, които трябва да се изградят в близост до стадионите. Предвидено е изграждане на магистрали, комуникационни канали и мрежови възли, проектиране на нови електрически инсталации и много други“ , поясни Министърът на спорта на Русия Виталий Мутко.

По време на Световното в Москва ще работят над 200 хотели с повече от 300 хиляди стаи.

„Очакваме за Световното през 2018 година Русия да бъде посетена от над 1 млн. гости. Трябва да се възползваме от това за развитие на туризма“, заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев.

Той напомни, че онези хора, които пристигнат за световното първенство по футбол в една, или друга страна, като правило се завръщат там като туристи.

Мачовете на световното първенство и Купата на конфедерациите ще се проведат в 11 градове на Русия – за всички зрители се гарантира безплатно пътуване между градовете-организатори на първенството.
Няма коментари:

Публикуване на коментар